Tur til Hanguren via Raugstad
Opprettet 20. Jun 2010 kl 7:15 av Terje. Sist redigert: 20. Jun 2010 kl 10:45

Tok meg en tur opp Raugstad på fredag og gjekk heilt opp til Hanguren. Det var ein nydelig tur, mykje finare enn å gå opp under Hangursbanen. Tok meg god tid, så det tok to-tre timer å gå heimeifrå. Blei eindel fotopauser også. Bildene frå denne dagen kan sjåast her. Turen starta i Lydvabaret og snart var eg her og fekk helsa på dei lokale sauene:

Vangen Saueportrett

Raugstad begynner med veg opp til parkeringsplassen på Heggjavad, og avtar inn i flott traktorveg vidare oppover. Det står skilt med piler til Kiseldur og Hanguren ein sjeldan gong oppover. Etter kvart kjem du opp til noen flotte gjerder som har blitt satt opp, samt terrenget blir meir og meir nydelig.

Raugstad_01 Raugstad_02 Raugstad_04 Raugstad_04
Raugstad_04 Raugstad_04 Raugstad_04 Raugstad_04

Det er mykje flotte trær langs Raugstadløypa!

Flotte trær Flotte trær Flotte trær 2

Det føles veldig godt å komme opp i lysløypa, og ein begynner å kjenne igjen den vegen ein har skridd ned om vinteren, som forøvrig er ein fantastisk tur.Så er det berre ein lett kilometers vandretur bort til Hangursrestauranten og Hangursbanen, som for tiden går til kl 17:00. Denne koster 100 NOK for et voksent menneske å ta opp, og er gratis å ta ned igjen.

Hangursrestauranten

Hangursrestauranten er åpen til banen stenger. Anbefaler forøvrig ikkje å kjøpe kaffe på Hangursrestauranten, den er for dyr i forhold til den fæle, sure smaken som eg opplevde denne dagen. Men personalet var veldig hyggelig. Utsikten frå Hangursrestauranten er som vanleg upåklagelig god:

Utsikt frå Hangursrestauranten

Og ja, eg tok sjølvsagt banen ned att.

Hangursbanen

GPS-Logg av turen:

HangursbanenGPSlogg
Name:
Homepage:
Comment:
Skriv inn koden på bildet til venstre i tekstboksen over.

Nesthus.net - Copyright © 2010 Terje Nesthus - Denne siden er lastet 46 ganger, i dag: 0. Totale sidevisninger: 69260 (i dag: 19, derav 10 er bildevisninger) siden 28 Mai 2010.